https://twitter.com/EwanEzwan

Friday, December 9, 2011

                        Cerita yang type nih , aku karang masa aKu form 2 , di SMK Bandar , Kota Tinggi , Johor . . Cerita nih mengenai artis-artis yang buad penggambaran  . . Seeorang artis wanita yang sangat cantik , memegang watak sebagai , pontianak . . sewaktu dia bermake-up menjadi pontianak , , dia ternampak sesuatu di atas pokok yang menyeramkan  . . 




                    Dia perhatikan . ; rupa-rupanya hanya pontianak , artis wanita tersebut buad bodoh saja . . buad-buad tak tahu . .  Setelah siap bermake-up , , " nah jadilah PONTIANAK ciplak . .hehehehe , , 
kemudian , sewaktu mereka shooting . . Tiba-tiba mereka semua terdengar bunyi seorang wanita menagis di atas pokok , ,  " semua orang panik ,, dan ada beberapa orang yang cabut lari dari set pengambaran . . 


             
                 Lalu , pengarah tersebut cakap , . "kita teruskan saja penggambarn kita nih , , jangan pedulkan mahkluk tuh . . jadi mereka buad selamber badak jew . . Hampir satu jam wanita itu menagis  ,. . lalu dia senyap . .


              tetiba , dia ketawa pulak . . mengilai-ngilai . . hampir dua jam . . 
Lalu artis wanita tersebut naek berang dan memaki hamun wanita itu . . dan artis wanita itu bertanya pada wanita itu . . . 
  


                      Kau siapa ? ? "walaupun artis tuh dah tahu dia siapa"
        wanita itu menjawab : aKu pontianak lah bodoh .  ! !
                      artis menjawab , owhhh . pontianak"bodoh" . , artis tersebut tidak menghabiskan ayat dia . dan bertanya lagi . ." kenapa ko menangis tadi arhh  ? ?


        pontianak itu menjawab : aKu sedih , sebab muka aKu cantik , tapi kenapa kau pakai make-up dan buad muka aKu hodoh . . 
   artis tuh menjwab. . " owhh . . manalah aKu tahu  . .  and kenapa kau ketawa tadi ? ?
          pontianak itu menjawab , , sebab aKu terbang tak guna tali , and aKu terbang tak payah pakai kipas pun , sebab aKu nak angin semula jadi . . 
            artis berkata. .  owh tuh rupanya. .  manalah aKu tahu . .


Pontianak tuh berkata . . ko semua tak tahu , , apa yang ko tahu . . grrr. .  k.lah aKu nak belah , nak cari darah . .


          Dengar pontianak itu berkata seperti itu , sesi penggambaran dengan tiba-tiba menjadi lengang . . rupa-rupanya semua dah cabut lari . .  dengar nak cari darah  , semua ilang . . ehhahahaha

sampai bila ? ?

                                    sampai bila aKu harus makan ubat (VENTOLIN) . . sampai aKu matikah ? ? 
tapi bila  >? ? feel so suck , i can't do anything heavy works . . i feel so suck . . when i look another people , i feel so jealous . . What can i do for this time , . 


            


                                  My sister have anything what i want . . but me , just can look . . so why me ? ? i never gets , what i want . . can i begin a teacher ? ? hehhehehe , , bad statement . .

Wednesday, November 30, 2011

29.11.2011

                    Hari terakhir aKu pakai baju sekolah lama . . hmm, memang aQ tak dapat kemana-mana lagi lepas ini , next year i have many exam, Firstly SPM. . arghh , . apalah yang akan aKu jawab nanti . . Tak leyh bayangkan aKu . . Risau yang amat , walaupun examnya lama lagi , tapi aKu dah rancang kemana lepasniyh aKu pergi . .


                    


                       Kita hanya mampu merancang , tetapi Tuhan yang tetapkan ,  Kita hanya melakukan apa yang kita mampu , tetapi mampu membuat segala-galanya . 
                   

Saturday, November 19, 2011

Hari paling sengal ==+

                    Hari ni , hari paling sengal bagi aKu , duduk rumah madah kena membebel , apa seyh ,  akaq aku dapat gi kemas rumah kat ciku , aKu pulak duduk rumah ngadap muka Mak aQ , asyik dok bising jew kat aKu , . Tmabah sengal lagi , Handset rosak . . Damnnn! ! ! Tambah sengal lagi Jerawat kat hidung aKu , rasa sangadd sakit , , Sengallll. . . . .






                  aduihh. . . sakitnya  , , hmmm, , tambah sengall lagi hari ini , motor 24hour digunakan . . aQ tak dapat nak gerak kemana-mana . . Purhhh  .. . g cc pun naek motor orang . .  laptop 100 tahun akan datang baru dapat agak nya . .  (menahan sakit di hidung) . . 




               Plan hari ini nak keluar cari kerja ngan kawan aKu , Arif . . tapi motor tak ada , , sah terpaksa tipu dia . . sengalllllll .  . ..  




     Rasa seba salah lah pulak . . apa-apa pun hari ini memang teramat sEnGaL L L L L . . . 

Tuesday, November 8, 2011

Anak Toyol +\==

     

                      Yups , anak toyol. . bukan cerita toyol k. . 2.11. lepas, aQ tolong ayah kawan aQ. . yaa biasalah , , aQ tolong warna bunga . . memang havefun . . masa aQ nak cat tuh tinggi , so aQ tinggalkan wallet and handphone aQ kat atas kerusi . . Jadi aQ CAT and tanpa hiraukan barang aQ , hehehheheh



                     Dah seronok sangadd , nak uad camna , , hahaha , , masa cat tuh aQ berbuallah ngan kwans aQ. . hha . . mmg seronok , , lepas tuh , kawan aQ cakap dia nak tunjukkn gmba dia waktu kecil , , jadi aQ Pun cakap , , haaaa, aQ ad sinpan gmba aQ msa kecil kat wallet . .


           So aQ pun nak ambil wallet , ttbew tak ada, satu family kwan aQ , carikan wallet . . aduihh , malunya, salah aQ jugak letak bersepah , , hheheee,,,  pastu masa aQ ngah cat tuh ada 2orang beradik botak , kecik lagi , tak tahulah bapew umur dia, , yang sorang niyh mmg menyebok 24jam. . ttbew datang abang dia umur 8 tahun . . dia masuk and kuar balik , ,

    so tak syak lagi dia yang curi , sbb lpas dia kuar wallet aQ ilang . . so esoknya mak zylla tolong aQ, , g jumpa mak budak tuh , , cakap baik2lah , , so mak dia bwak anak dia kuar jumpa ngan aQ . . budak kecik tuh tak nak mengaku , , hmm''
'



     Last2 abang dia kowtt, , tak thu umur bapew , , mayb dlam form1 or darjah 6 kots, , dia tnya aQ, , beg duitnya camna , , so aQ cakap , warna hitam , puma , , abang dia kata , ada kat dalam . . hmmm...angin aQ.. tapy control . . ikotkan aQ, mmg kna budak tuh , , 


    last2 budak tuh mengaku , , beg duit dapat , , tapiii,,,,,, IC,DUIT SERINGIT HEHEHEHE, GMBA, SURAT BRANAK,NAMA,NGAN LENCANAN, tak ada. . . dah x pasal2 aQ kna uad report . . msa uad report polis tuh bnyak tnya. ..  hha apa2 pun . . okaylah . .


      awal pagi nanti aQ nak PErgi JPN PASIR GUDANG, ,  hmmm ., . . ngantok ..  bye....nite . .

Friday, October 28, 2011

28 oktober

28 oktober , , ialah hari lahir aq , hmm, , apa yang best pada hari jadi aq yang ke-16 . . Apa yang aq bayangkan , semua nya hanya bayang sahaja . .
sebelum hari lahir aq , mcam2 janji . . Tapi apa pun tak ada . . Aq dah pikir masak2 , , aq nak kerja lah . . Cam nih . . Nak berhenti sekolah ker ? ? ?


Ikotkan aq , mmg nak . . Coz skrang nih tengah terikat dgan kesusahan . . Mna aq nak korek nih . . Dlam tngan kena ada . . Rk . . .

Monday, October 24, 2011

Kenapa orang suka kesempatan ? ? Aq sesangat sedih , kerana kawan aq sanggup buad aq mcam nih . . Kalo betul aq punya barang ada pada dia , , mesti dia tak bagi alasan yang tak nunahsabah . . Dan dia bagi tahu aq , hari isnin dia akan hantar . . Kalau tak ada . . Aq akan buad keputusan muktamad. . . Sekarang nih aq rasa sedih sangat akan perkara yang dia lakukan terrrhadap aq. . . Aq pun ada perasaan jugak . . . Disamping itu juga , aq suka kat seseorrrang yang bernama ira . . Aq pun tak ttahu camna aq leyh suka. . . . . . Tapi aq mmg suka dekat dia . . . And aku tahu . . Aku tak akan dapat dia . . And dia tak akan suka dengan aq . . Aq tahu diriku camna . .

Tuesday, October 11, 2011

                     today i want story about aiman , . aiman always tak kesah  , , sebab kalo kat dalam kelas tido jew , tak kesah pun cikgu ada ke tak ada, , satu agi dia always x kesah kalo owang kutuk dia, ,
mmg patut pun , sesuai ngan diri dia, ,




                  Kerja tak habis-habis nak menyakat aQ. . penat nak layan dia , naseb baeklah dia form5 . . kalo dia form4 satu klas ngan aQ. . maty hidup smula aQ. . Next year dah tak jumpa dia. . purhhh , aman hidop . .




             Hope Allah , panjangkan umur bumi ini , yelarh sekarang bnyak tanda-tanda .(ppham) . . okay , . stop about this , we're back about my topic , . kahx3 ! ! btw si aiman tuh dia suka cakap cam nih kat aQ " izuwan suka aboy " aboy ? what the hell ? ,. gilalah si aiman nih . . 






                coyyy , , langsong cik tak paham ayat dia ( uad-uad tak paham) kahx3  . . tapi cik bukan cam tuh yew. .  hhan. . marah boboy > .

Wednesday, October 5, 2011

BUdak gilaaa . .

                    Hari khamis yang lma telah berlalu, waktu itu aQ ada kat sekolah , ada sembelihan . . mcam biasa ada yg sembelih , ada yg pegang and ada yg tukang tengok . . seronok . . hha ,
and ustat Latip mesty suka uad lwak . .






                semasa berjalan nya ,persembelihan kwan aKu , sembelih ayam tuh , tetapi ayam tuh hidop semula. , maka, budak2 niyh ketwakan, , and mcam2 arhh . . itu kwan aQ, 
aQ pulak< aq kna hantar surat ketidak hadiran kat perempuan , , so aQ hantar , ttbew budak2 lelaki semua ejek aQ, , CAKAP Aq YG bukan-bukan , , oleyh krana aQ mlas nk lyn  ,  , dyrang pun truskan usaha untuk membengangkan aQ. . 






     kemudian , aQ duduk berdepan ngan orang yg aQ suka. , malunya... dia tgok jew. . bengang betu l ...and bila waktu rehat budak2 nih semua ejek aQ . . khursusnya LELAKI, , yg perempuan adlah jugac . . pastu aQ cari kwan aQ, , semua tak jumpa . . maybe diarang tak kot kwan aQ  . . Mula-mulalah aQ ingat mcam tuh . . tapi tak . . sbb kwan aQ sebok . .






   sejak kejadian itu , rmai orang tgok aQ lain mcam . . mlas aQ nak lyan .  aQ anggap diarang "budak gila"

Friday, September 16, 2011

== +

 

          HAI , all my friends, soory lma suda aq tak update blog < . lama tak pergi cc , maklomlah laptop tak siap lagi . . kna bersabar _ sabo jelarh . . Btw raya tahun nih mcam aq cakap dekat post aq yg lpaslah . . ttpi ,   raya kedua aq ngn kkwan aq pergi beraya dekat umah kkwan aq . .




    Dengan menunggang motosikal yang roadtag nya mati , tak ada lesen aq pkai tunggang saja .. hha , mcam kawanku seah cakap , kaki langgar bha, . . dalam kelas puns sama . . sapa tak kenalkan. . 
Stakat nih aq dah pergi raya umah cikgu nastra and cikgu syaniza  . . next week hari selasa  20.9.2011 rumah cikgu hanani pulac. .  hha , . .




     Rumah kkwan aq yang dah pun aQ seraNG, mmm , ramai jugac aQ rasa . ,. BEST ,.. 
SORRY lah aq tak buleyh nak ost anjang-panjang kerana aQ guna laptop spupu aQ. . .
btw bnyak jugac perkara yang berlaku . . dulu aQ  pernah cerita ada sorang budak nih suka sakitkan hati aQ, . NAMAnya Aboy , , or syafiq haikal ,. . but now dia baik ngan aQ , ., aQ happy lah . ., tak ada orang nak sakitkan hati aq lagi . . .




     and masa hari khaMis lepas mata sebelah kanan aQ sakit , , sebb budak dalam kelas dia maen bola kertas pastu dia ikat guna kain . . sat lagi dyrang maen baling2 . . kuat pulak tuh . . ttbew Helmi  baling kena kat mata aQ . . sakit ssngat . . and sakit haty aq > .




  hmmm , okay lah aq nak out , . bye semua > .

Wednesday, August 31, 2011

Raya . .




                     Raya tahun nih bagi aQ x berapa seronok. . sebab , , yelarh , terkejar-kejar tmpat nak pergi , Raya pertama , aQ g umah atuk belah ayah aQ dulu, sebab Pak long aQ yang duduk kat mlaka   nak datang , so aQ sekeluarga bekejar nak ke Johor, so dari Kota Tinggi balik Ke PG, perhhh. . 






             Lepas tuh, kereta Gen-2 bapak aQ rosak dekat umah atok aQ, naseb baek kat umah atuk aQ, ad kereta bapak aQ,yang bapak aQ tinggalkan. .  hha. . so, mak aQ suruh aQ balik PG dulu, so aQ ngan akaq aQ balik PG. . sampai sana dah petang, and Pak Long aQ dah pun ke rumah owang lain . . Nasib baek dapat jumpa kat rumah Mak cik aQ,






        And duit raya tahun nih pun , tak dapat bnyak sangat . . sediyhhh. . . tak sampai seratus puns. . ceyhh.. tapi tak apa, coz bnyak lagi rumah kekawan aQ yg lom rempuh, , hhe , habislah rumah kkwan aQ, . 





Saturday, August 27, 2011

1 syawal will come




                   1 Syawal akan tiba tidak lama lagi, sedih rasanya , aku harap pada Bulan Ramadhan tahun depan aku dapat perbaiki lagi . . eceyh. . cam poyo saja ayat aku, . mmg poyo puns . . padahal tak sabar nak mengutip duit . . Cettt. . habislah mak cik-mak cik and pak cik-pak cik aku . . kena standby kan wets . . tak kira gaks . .dah besar kew , kechik aG kew, . nak gaks duit raya, . . 




               Si akak aKu yang sulung, dia cakap nak bagi kat adik aKu yang kechik saja . , aKu dia tak nak bagi . . Dahlah kedekut . . Menyampah . . Cam nak sepak jew laju-laju muka dia tuh . . Mentang-mentanglah dia ada camera yang boleh di tunjukan kat umah . . cam aKu tak boleh . . Kang pocah rahsia ciK . .huhuhuhuhu. .   






              tapi tak pa. . nanti raya kat umah sepupu - sepapat, sedara-mara. . aKu nak ikut . . kutip duit raya , cam aKu cakap . . Kahx3 ! ! ! Jahat seyhh aKu . . Disamping tidak sabar ada juga prasaan Hilang sabar . . tapi tak apa. aKu kena kutip wets raya dulu . , baru hilang prasaan Hilang SABAR tuhh. . . Memang Jahanamlah . . mampuii . . .






          Sekolah pulak cuti seminggu jew, kedekut hari betul. . bagilah cuti  1 bulan kew, . baru arhh best. kihx3! ! dahlah ponat cik nak ngadap . . 






   SELAMAT HARI RAYA , AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN . . :D

Sunday, August 14, 2011

=+= stress =+=





                                 Stress aQ lama-lama . . Bila nak siap nih,. aQ tnya bapak aQ, dy suwuh tnya Pakcik aQ, aQ tnya Pakcik aQ, dy suwuh Bapak aQ, . . Haiyaa... dia tolak dia, dia tolak dia. . a[a pun tak boleh mcam nih,. 


    Kalau tak nak betulkan cakap, . tak adalah aQ menyusah sampai macam nih sekali,. .  Penat , dah lah bulan Ramadhan . . haiyaa... tension+++ geram arhh. . . 

puihh!!




                      Hai kwan=kawan ku sekalian.. lama sungguh aQ tak update blog aQ. . Nih semua gara-gara Virus dari Facebook itu. . . Habis Laptop BAPAK saya kena virus.. hhe. sampai sekarang tak betul-Betul . . Sedih rasanya. .  kAHx3. . btw sekarang barulah aQ dapat update blog, itu pun kat CC, . bnyak wets aQ eakhh. .  Xpew wet akaq aQ,, aQ tukang minta jeww..Hhe




   Ohkaylah aQ pun tak boleh lama, Slamat Berpuasa And Selamat Hari raya.

Wednesday, July 20, 2011

    














         SEbenarnya apa masalah Facebook nihh, ? aQ  x paham betullah. sakit haty aQ buka, pehal ntah, , asal pagi, petang tak boleh buka. . Klau malam boleh. itu pun macam jem-jem(bukan jem roty eakh) sakit haty seyyhhh,. . apa ntah masalah dia, , cubalah bagi tahu. . Mesej kew? Kuar berita kew? surat khabar kew? sekurang-kurngnya aQ tahu. . adoit, seksa betullah haty aQ dibuad nyaa..  Nak complain mcam mna nih? Tensionlaa aQ,. coz aQ dah lma tak berchat! ! and satu lagi aQ nak bagi tahu sesuatu kat seseorang. . eceh. . Hope dia tak marahlaa.. Hhe. .






   Tapi masalahnyaa FAcebook nih haa... daripada semalam. . Tension laaa aQ mcam nih. Nak buka Myspace, dah tak kuasa dah, sebab terlalu bnyak perubahan and dah buad aQ sakit kpala nak bukak. . apa pun x bolee.. . Adoitt.
!\

Tuesday, July 19, 2011

Tension

                              Ohkay, hari ini sedih ssngat, x dapat nak g skola, dan tak dapat nak log in aCCount FB, tension , dary smalam x leyh buka, kat CC boleyh pulac,. Tension cik, , + sakit haty, x tahu pehal. . aQ geram betulLah. . grrr


    Apa puns x leyh. . Tension arr aQ camnih. . apew arr.. Kejam gila-gila arr... bilalah lIne nak elok. . geram seyh. . VAVI... Bengkak

Monday, July 18, 2011

                                 




                        aku tak tahu kenapa ngan diri aku,  aKu nak bnda nih ilang dari ingatan. . Alhamdulilah Allah masih melindungi aQ. . amin robaalamin. . 
Hhe,  aQ x tahu nagn prasaan akU, padahal aKu paling geram ngan dia , tapi knpa camnih, , aQ pun x tahu nak kap apa lagi. . Uad semntara nih lupakan jewlah bnda2 tuh semua. Tak kuasa cik nak pikir..




         Hari ini kat skola, waktu agama Ustazah Hazrin tak ada, so cikgu Amin ganti. . Ttbew dia soal pasal ayat dalam solat.. aduit.. . tahu2 jewlah cik nih..
  Bukan cik jaa,, Ramai 1 klas sama.. . Hha. . bnyak lagi x dapat jawab. nak-nak Doa Qunnut,  . . apapun tak bolee.. kihx3.. Geli haty bila diingat2.. adoit. . aQ puns x tahulah nak cakap apa..






    Tapi kat dalam kelas aQ ada sowang yg pndai, si Anaz, semua dia lepas..hhe.. seronok. walaupun dlam ketakutan. . tak thulah cik nak ckap camna... Hha...  




   sepatutnya bnyak lagi yg aQ nak cerita , tapi aQ penat sngat, , nak titolah.. Hha.. BYE..22..

Thursday, July 14, 2011

Padan MUke

Akob begitu asyik menonton perlawanan bolasepak di depan kaca TV, tiba-tiba isterinya terus masuk"Bang, lampu di halaman depan dah terbakar tolong ganti yang baru ye".


"Pasang lampu?!!, kamu ingat saya nie TNB ke?" jawab Akob.


"Kalau abang tak mau tukar lampu, abang tolong betulkan paip air sebab airnya dah tak boleh keluar", minta isteri Akob lagi.


"Betulakan paip?, kamu ingat saya nie Jabatan Bekalan Air ke?",jawab Akob mengelak.


"Kalau semuanya abang tak mau buat tak apalah, tapi kalau abang ke kedai nanti jangan lupa tolong belikan saya gas memasak sebab rumah kita dah kehabisan gas", kata isteri Akob.


"Mintak maap bebanyak saya tak kerja kat Petronas", jawab Akob dengan sinis.


Kerana merasa terganggu Akob terus keluar ke rumah kawannya untuk menyambung menonton perlawanan bolasepak. Kira-kira jam 2 pagi kemudian Akob pun pulang kerumah. Akob menjadi hairan apabila mendapati lampu di halaman terang benderang, Akob terus ke bilik air, dia sekali lagi terkejut apabila mendapati paip air tak ada masalah lagi. Apabila ia ke dapur Akob mendapati tong gas juga penuh.


Pada keesokan paginya Akob bertanya pada isterinya "Awak minta tolong pada siapa...?".


"Begini bang, setelah abang keluar dari rumah semalam, saya menangis di halaman rumah. Tiba-tiba ada seorang lelaki yang sedang melintas di depan rumah kita, bertanya kenapa saya menangis. Saya ceritakan segala-galanya kepadanya. Dengan rela hati dia sedia menolong saya tetapi dengan bersyarat".


"Apa syaratnya?", tanya Akob ingin tahu.


"Syaratnya saya perlu pilih sama ada buatkan ia roti atau tidur dengannya".


" Jadi awak buat roti apa untuk dia?", tanya Akob.


"Buat roti...?!!! Awak pikir saya nie Kedai Roti ke...?!!!



Tuesday, July 12, 2011

                                   Bengang betul lah aQ hari ini. . cam sial. . budak - budak kerja nak buli aQ jewp. . claka betul aQ benci gila orang mca nih . kalau ikutkan aQ dah lama aQ sumpah budak camnih, kalau ada kuasa(wahhh) dah lama aQ bakar itu budak, claka. . angin betullah




    aQ dahlah penat ambil n cari kerusi, pastu kuar sekejap ,bila masuk balik hilang dah kerusi, . pastu budak-budak nih. . tak habis menganjing. . Babi , SO SIAL.. buka sosial yer...


      Klau ikut hati aQ. . errr mmg bawa sial lah budak tuh lepas nih. . celkaaaa..

Monday, July 11, 2011

video
                    Setiap hari, dia sakitkan hati aQ., and hampir setiap hari aQ makin bencikan dia, , Tapi kenapa sampai sekarang aQ masih fikirkan tentang dia, kenpa sekarang aQ masih ambil peduli tentang dia, sedangkan dia selalu menyakitkan hati aQ, 




        Boleh jadi gila aQ dibuatnya , sakit Jiwa , semua adalah,  . . sepatutnya aQ benckan dia, . sampai sekarang aQ  xdapat menafikan ,. YANG Aq STILL suka dia. . Apa harus aQ buad? 


    aQ selalu jeling dia bila dia tengok . . senyum kambing dia uad aQ sakit hati, tetapi masih rasa sayang? WHAT THE HELL? 
     entahlah , dah dekat genap 7bulan aQ suka kat dia. tapi tidak ada apa-apa hasil, walaupun sudah bnyak kali aQ cakap ngn dia, . . Tidak rasa rugu bagi aQ kerana aQ sukakan dia, . tak pernah aQ cam nih. . tapi dia tak pernah amik tahu hal aQ , . 




     aQ sedia terima hakikat jika dia x suka n benci akan aQ. . 

Thursday, July 7, 2011

                      sampai bila agak nyaaQ harus merasakan kesdihan di dalam hati ini. . nak nangis kena tahan. .  kenapa orang tak pernah paham dengan cara kita ? ? Kenapa orang tak pernah nak paham perasaan kita? ? kenapa KITA saja nak paham perasaan orang? ?




       sedih sangat-sangat tak tahu nak cakap apa. . disamping kesedihan adalah sikit kegembiraan. , Taniah tuk Azilla nagn anip coz kowang makin pham antra satu sma laen and dah mula saing rindu2..kahx3. . aQ dmam lagi

Tuesday, July 5, 2011

                    Hari ini, satu hari suntuk aQ rasa sangat-sangat sedih. . Macam berlaku . . dan seperti biasa perkara yang sama berlaku didalam kelas. . Tak lain tak bukan . , aQ selalu kena kutuk. . bergurau pun x kena tempat. . And makin hari , Makin ramai budak yang benci dan ANTI dengan aQ. . Apa masalah diaorang sebenarnya. .


     
        aQ tahu cara aQ, FZKL aQ, camna. . agak-agak arr nak mengutuk dalam luar aQ. . Ingat aQ x da perasaan ker? ? Reymond, Ko jangan ingat ko dah bagus sangat, aQ ingat ayat ko sampai mati " Pengkid and pondan" ko JANGAN rasa diri kau dah Perfect and dah bagus sangat, " Heyy ,Fucking perfect" lah pandai," nih kalau ko baca, ko nak report kat abang angkat kau ker? ? Backup kau ker? ? aQ x hairan. , Mati dalam kubur masing-masing. . 




      And suka hati aQ lah,cara aQ bercakap macam mana, aQ x pernah sakit kan hati kau orang tapi, kau orang sentiasa menyakitkan hati aQ, . aQ tahulah aQ x da TEMAN. . . so JGN ingat kau orang ada AWEKS OR BOYFRIEND skali puns aQ nak Jelz. . Tolonglah. .




      Mmg cara aQ agak melampau kat dalam bloG aQ sendiri. . Tapi aQ terpaksa, sebab aQ dah tak tahan dengan perangai kau orang semua. . And satu lagi. suka hati aQ lah nak couple ngan Lelaki ker or perempuan. . aQ ada hak aQ sendiri. . . Kau orang couple aQ x da sebok puns kan! !


    aQ x kesah kau orang nak panggil aQ ngan Nama "sally, or "dara" aQ x kesah tapi. . Jangan kau orang sakitkan hati dengan hina Fizikal aQ and kehidupan aQ,. . aQ tak kacau kau orang, . Kau orang jangan kacau aQ. . 




    Lastly , aQ nak mintak maaf kalau-kalau kata-kata aQ nih menyakitkan hati kau orang. . Tetapi ianya sama adil bagi aQ dah kau orang. . sampai bila aQ nak tanggung sorang, and For reymond, mekasih kerna kau cakap ngn budak baru dalAM kelas pasal aQ, sehingga dia panggil aQ yg bukan2.. Terima kasih bnyak2.. aQ sentiasa maafkan kau orang. . (Paham-pahamlah yer ayat aQ) , . Sekian. . . 

Sunday, July 3, 2011

                 Hai semua, hope semua mempunyai Khabar yang baik. . 
   Hari nih aQ tak tahu apa MooD aQ. .  coz yesterday aQ teringat, kekwan aQ semua mempunyai pasangan masing-masing. . Manakala aQ pulac, sudah bertahun-tahun keseorangan. . aQ mencari teman yang seperti aQ nak. . 

\
           Hanya berberapa orang kawan aQ yang tahu , yang aQ suka siapa. . Sekarang nih seorang saHaBat aQ sedang berusaha untuk aQ mendekatinya lagi. . Sebelum nih aQ nampak dia aQ cakap, . euu..  tapi sekarang.. Paham-pahamLah. .  


   aQ teringat juga bila hangout ngan kekwan aQ, dyrang semua aDa pasangan , aQ sentiasa keseorangan. . aQ boleh terima hakikat. . tapi sampai bila. . BeforE this ada seorang tuh rapat ngan aQ, sehinggalah dia ajak couple. . tapi tak lama. . kerna bila dia bergaduh ngn aQ suka tengking-tengking and maki-maki. . So i said "Good Bye"


       After that i alone for 3year. . hmm.. i feel no believe. . 
aQ rasa sangat keseorangan. . aQ mengaku sekarang nih ada dua orang suka kat aQ. . tapi aQ anggap dia hanya sahabat yang sentiasa disisi ku. . Not More than. . and sekarang aQ suka kan seorang itu . . tapi hatiku rasa cam dapat, cam tak dapat. . ntahlah aQ nak rasa yakin untuk dapat . . tapi ntahlah hati ini tak menentu. . Wah!! Jiwangnyaa... 




   so aQ letakkan harapan yang sangat tinggi dekat dia. . Jika aQ tak dapat. . ntah apalah akan berlaku. .

Thursday, June 30, 2011

 


                       Salam., , , Hey sorry semua , tak sempat saya nak update blog saya.. sebab saya tengah  demam. . Sorrylah yer.. Hari ini saya nak cerita sewaktu saya disekolah pada hari ini iaitu 30.6.2011  hurmm lagi sebulan jerkan nak Puasa, tapi kat Televisoin dah sebok ngan baju raya. .  Hari ini saya bukanlah nak cerita pasal puasa or Raya.. itu akan datang lah. .


    Hari ini saya pergi sekolah dengan DEMAM pada tahap hampir Kriktikal sebab dahlah tengah Hujan. . sAya mengigil kat dalam kelas. ! maklomlah saya badan jer besar tapi kena sejuk. . alamak.! ! So Waktu sains iaitu Guru kelas aQ ajar . . Dy cakap kalau tak larat balik. . Lepas habis waktu dia. . Dia cakap, , Izuwan awak balik saing saya keluar nihlah... aQ pon angguk. . nak bercakap suara dah takdaa...


    So masa nak kuar aQ dah namapk Ustazah aQ kat depan pintu. . Pastu Ustazah aQ tnya.. Haa Izuwan nak pergi mana pulac. . ngan mata dia yg cam marah tuh..hehhehe.. Pastu Cikgu Seri cakap, saya nak hantar dia balik. . dia demam. tengok tuh dah mengigil-gigil dah dia tuhh! ! ! Pastu Ustazah cakap.. Time waktu sayalah aWak nak balik.. Dah bapa lama awak kelas nih . . Time saya jer nak balik.. So aQ nak cakap "Maaf ustazah saya mmg x larat" tapi x dpat sebab tak ada suara dah. .


     Pastu Ustzah pon senyum tengok aQ...after that , cIKgu seri dia cakap "Saya Hantar awak balik jelarh , Kesian pulak awak"  dalam hati aQ cakap"alhamdulilah" aQ x larat nak bercakap.. .
so cikgu tuh Hantar aQ balik sampailah depan rumah... So SEBELUM aQ tuwon aQ cakap "Terima kasih Cikgu" Cikgu Seri perhatikan aQ kowt sampai aQ masuk rumah..hhee...   Apa -apa pon TQ cikgu,


  Sorrylah Coz aQ guna perkataan sekejap "aQ and saya" maklomlah ngah demam...bye semua! !

Wednesday, June 29, 2011

Di SekoLah

 


                Selasa,28.6.2011, ,  Kejadian DI SEKOLAH, , di tapak perhimpunan... 
Pada hari Isnin yang lepas aQ  tak masuk kelas 1 hari suntuk.. bukan Isnin jer...yg lepas2 pon sma.. coz aQ tlong Cikgu Nani.. cam yg pernah aQ cerita dulu. .




    So,kejadian nih mula daripada BATU API kat dlam kelas Aq... So cam biasalah..nama pon batu api kan. . Masa di Tapak Perhimpunan , Ustazah Hazrin panggil aQ, so aQ ngan Seluar Ketat aQ bangon g tempat dia..lalu dy tanya "Izuwan ,Ustazah lama tak nampak Izuwan, Ustazah ,iNGAT Izuwan dah pindah..  pastu aQ cakap, X dewlah saia ada..saya kat bilik seni tolong cikgu Nani. . Pastu Ustazah aQ tnya: Tolong apa? aQ jwab: tolong ajar budak2 form 5 lukis ngan warna and uad folio diarang" pastu Ustazah tnya: Abis tuh Pembelajaran awak camna? aQ jwb camtuhlah, saya running backlah . .  Pastu Ustazah cakap: mana sama.. ..Pastu aQ pon mlaz nak jwab aq senyap jelarh...




    Pastu ttbew Cikgu Katijah Pulac masok campor...cutcetcutcet... aQ g duduk tmpat aQ smula.. pastu aQ nmpak cikgu Katijah Jumpa Cikgu Hanani... habis perhimpunan..Waktu PJk aQ pergi bilik seni..aQ tnya cikgu apa cerita? ? ?


     Cikgu Cerita dari A-Z...  Kesian cikgu Nani..tak adil betol..asyik Cikgu Nani jer kna..Walaupon ada sesetengah Cikgu paham...tapi Cikgu yg tak paham and ada Dengki...susah nk kwall....nyampah tok... Nka cikgU fAtiAH! ! apa darhh.. aQ pons tak paham lah... Pening pala aQ ...
   Yang Si aQilah ngan Azri tak habis2 jadi Batu BERAPI... nyamapah aQlah...




   So After this untuk budak2 form5...tak dapat lah den nak tolong lagi...do for yourself...  and JGN bagi Cikgu nani Naek berang yer,..  and untuk budak yang jadi BATU BERAPI...koe akan trima balasan nyer nanti...K.A.T,A.K B.U.N.C.I.T

Friday, June 24, 2011

dRawing competition.

             Hurm.. lama TAK POST kan. . so 1 week aQ x masok kelas coz siapkan lukisan.. aQ masuk pertandingn melukis tapi tak tahulah mnang ker tak = =  ?  so harap-harap menaglah.. . disamping tuh jugac aQ masok kelas time aQ dah pening. . and kkdang TERPAKSA masuk kelas. . 


    3hari st8 aQ kepenatan.. aQ kna tolong cikgu masa sukan tuh hari.. . haiyaa... nak tertanggal kaki..  pastu esoknyaa aQ skola setengah hari saja...  mmg dah tak larat gila nak jalan..  and Today, aQ x skola..coz penat gilaa..Hha..




       , . . tak thu nak post apa lagi.. .

Thursday, June 16, 2011

Hidup dengan penipuan. .

   


              tak dinafikan  Hidup penuh dengan penipuan. . kali niyh aQ nak cakap pasal cinta di Internet. . . Kebanyakannya Guna gamabar orang lain . . Hanya untuk MELAKUKAN dirinya sahaja. . coz aQ dah banyak kali tengok. . bIla Jumpa muka lain. . tak kesah pasal rupa. . tapi sekurang-kurangnya JUJUR. . jangan JADI PENIPU ! !   coz aQ tak suka . . .
  
     Stop pasal gambar. .  Now pasal percintaan. . cakap depan SAYA ADA AWAK SORANG JERR . .  Dalam Hati . . PADAN MUKA KAU! ! niyh bagi yg JENIS  TAK PERNAH setia. . aQ nyampah. . gilaa.. bb tyu aQ x pernah COUPLE. . hmmm. . . Before thislah. . skunk laen. . tyu pown dlm prhtiannn. . .




   Taknak amik risiko lagi. . Stop pasal cinta.. skrang alih ke Kehidupan seharian.. Kat skola,rumah and mana-mana sahaja.. Masing-masing ada yang MEREKA cerita untuk menghasilkan sesuatu cerita yang PERFECT ! ! ! kalau tak PAHAM balik ke SEKOLAH (kidding) 


     MOOD:mARAH! !


    Pasal kehidupan... contoh dia kaya tapi menyamar Jadi MISKIN.. ada aQ pernah TERKENA. .  and ada yang sanggup MEREKA cerita tentang saudara,adik bradik and sesiapewlah yang berkenaan . . Dy snggop buat cerita dekat owang tntang perkara yang orang tak lakukan. .  arhhhh

Tuesday, June 14, 2011

Tak Habis-Habis

              Ponat den nak Crita panjang2..Niyh PAKCIK Aq Punyer kerja Pulac..

umy and gagy ko udah pulang lom mas irwan
Budush! !
Udah kek!
hakhakhak
"p
patin siaht wan?.
opssssss
dy
sihat jer kowts
Ary niyh Birthday dy
ohh yeke
wah, ko sowang bakal suami
yg sungguh prihatin dan memahami wan
kang kna sepak kang!
aQ jual koe kat blakang MASAI nnty
nangis ylaa
*ZYLLA
hahahahaha
xpela wan
lw jodoh xkemane
hmmmm...
poyoo
hmmmm...
22:00
ape pun xbole ko
ko arh
aQ lark
:p

Monday, June 6, 2011

Tebal 100 Inci

                               Tebal muka aQ bila sampai kampong Bapak aQ kacau aQ ngan Fatin.. 
            Tak tengok orang kiri kanan.. aQ jugak yang kena... apa lagi.. tak habis-habis nak jodohkan aKu ngan SdaRa aQ tyu..apalah aQ baru kecik Ag..hehehehehehhe Kechik ker? ?




                     Sampai jiran aQ dengar, Jiran yg dox dekat umah aQ pown datang Kampong aQ..pecah rekod..Ahahahahahahx.. best betollarh..Hmm cam biasa aQ owang paling pelik bila dressup..Pelik ker? AkaQ ZilLa cakap smart jer cam ERUL AF9.. auw! ! Tok x minat erul hehehheheex..


     Apa-apa pown lepas abis majlis biasalah..Mata Masing-masing tengok barang pernghantaran..aishh! ! Abis dibedal And ada yang sorokan..JAHAT! !  hehehehe..(KIDDING) and termasuklah mak aQ..heheh mak aQ sorakan pastu pulangkan untuk main-main biasalah.. aQ ngan mak aQ suka bergurau! ! owang laen yang mana x leyh gurau and x tahan ngan mulot aQ tutup tlinga yer..! ! ! (perhatian)


     apa-apalah..and bila dah jumpa macam-macam owang..Firstly sdara kowtt ker spupu aQ pown x phamlah..Si along nma dia aQ lupa..yg aQ ingat dary dulu pnggil dy along...coyy..dia lupa kat aQ..sdanagkan aQ leyh ingat..ahahahax.. sediyh jer...ehhehehehehehhex.. x kesah pown.. skunk niyh dia balik mlaysia.. dy blaja kat MESIR  x silap aQ...




   arhhh ramai betul  owang datang kat kampong...ehhehehe.. Mak,bapak,adik-adik n abang aQ dtg awal tito umah aTox aQ.. aQ dtg ary Sabtu time majlis dijalankan...dalam kol 3.30 aQ sAmpai..heheheh...bengang  sampai-sampai teroz terkena..hurm


   aQ dox ngan Fatin pon bapak aQ kenakan lagi..ahahahahahx...memang tak dinafikan bila aQ sampai owang cakap aQ dress cam artis and ad yg perli-perli and ada yang mengata-ngata..maklomlah aQ niyh bukan kurus pown...bdan pown besau sikit...hurm..




      ada gak yang tengok aQ atas bawah-atas bwah..apa x puas hati ker? bior arhh mak n bapak aQ yang belikan Baju aQ..bukan koe.. (BUKAN NAK BERLAGAK)  HURMM.... aQ balik rumah dalam kol 8.30 gitulah..dalam perjalanan mulalah aQ ngan mak aQ dox bercerita samapailah rumah. . . ahahahhaahx.. . . bILA Samapai umah..mandy semua.. after that ONLINE dulu pas2bau lah tito..ahahahahx 

Saturday, June 4, 2011

Hangout == Kota Tinngi PuLAk! ! !

 



                          arhhh gi kota tinggi pulak lepas g jusco..ary KHAMIS,.. perhh memang lepak gila..nak tercabut kaki aQ dibuatnyer.. ahahahax...Dapat jumpa Aien.pika,haiza,fa,aidil,fizi sapew aG eakh! !>? peninglah! ! ahahahahx. . and walaupon Dpat jumpa kkwan pompuan skejap tapy aQ dapat MENGANJING si PIKA...ahahahahax...lama x bergurau ngan kamu bah...last form2 kan...hehehehe




     and skejap2 x skejap dulu aQ tinggi antara haiza,fizi...but skunk aQ paling kentot...mak sediyh gilaa....   and TQ bb kowang perli2 aQ...hehehehhehehx...and kerana kowang karaoke Kota Tinggi hujan lebat...ahhahaaha (KIDDING)...hehehehehehex...   




    and aQ tak tahu bila kowang nak turun lagi...tapi kalau kowang nak turun..turun ramai cam niyh baru seronok..and aQ pown boleyh tuwon awal2...hehehehehehhex... x kesah punyer jika x dew msalah..ahahahahx...  apa2 pown best dapat kuar ngan koewang.,




   and FAZRUL mekasih kerana x mnx aQ wet...jimat duit kamek...ahahahahaxx..








       


     Plessing maut beb! ! ahahahahx...k.la kamek mau tito..esok kamek kena balek kg...owh yaa..dtg jak yaa

Hangout == JS

         seperti dirancang nak meryap ngan kekewan aQ nak merayap gi JUSCO and..dah pergi dah pon pada hari Rabu...coyy penat,seronok,memalukan...haaa memalukan? ? ? apa yang memalukan...  


      adalah kerja si kawan aQ tat tandas...geramnyer aQ...hehehehehx..tapi x pew,,,gurau2 yang melampau..ahahahahhax...   yang penat bb bertawap...adoit...dah tak tahu nak uad apa aG kan...maklomlah... wayang amik yang lamabt...tengok cerita KARAK...hurmm tapy ceritanyer skejap..and ad yg bored... hurm... cerita... tapy tengok gak..owang dah belanja...ahahahahhax







     




     ending...ahahahahx..apa yang ending...kita owang makan dulu baru g tengok wayang..naseb baek beli tiket awal2...bb masa dalam kol 11 lebih owang beratur panjang samapi terkeluar dary tmpat beratur kat  wayang...hum...  trokkan...heheheheehehx..




      and bagi aQ..paling beruntung kawan aQ kat dalam kelas aQ si HANIF..bb dy itut aQ..ahahahaahx disupport sepenuhnyer,...kecuali tambang...untung ko anip...ahahahhahahax..


   

Monday, May 30, 2011

Regina Sektor- The Call

  REGINA SEKTOR- THE CALL
  OST: NARNIA

         It started out of feeling
        Which The grew into a hope
        Which the turned into a quiet thought
        Which then turned into a quiet word   


        And then that word grew louder and louder
        Til it was a battle cry
  
  
         I'll come back
         When you call me
         No need to say Goodbye


        Just because every thing's changing
        Doesn't mean it's never been this way before
        All you can do is try to know
        Who your friends are as you head off to the war


        Pick a star on the horizon
       And follow the light
  
       You i'll come back
       When it's over
       No nees to say goodbye


       Now we're back to the beginning
       It's just a feeling and no one know yet
       But just because they  can't feel it too
       Does't mean that you have forget

       Let's your memory grow stronger and stronger 
       Til They're before your eyes   


       You'ill come back
       When they call you
       No need to say goodbye


       You'ill come back 
       When they call you
        No need to say goodbye 
      

Saturday, May 28, 2011

Narnia

 



                              Sapa tak kenal aQ...peminat cerita NARNIA...heheheheeheheheexx... ntahlah kenapa ??? aQ mmg minat gilalah ngan cerita NARNIA niyhh...hehehehhex..




  Cerita dia: hurm no komenlah mmg best Gilerr... Hope ada lagi yang lain.... bukan tyu jer.... slain cerita cam niyh aQ suka tengok Cerita tat TV gak cam DYESEBEL,RNCANTADIA. hurmmm apa lagi eakh... bnyaklahh.... 

Thursday, May 26, 2011

Keputusan aku..

              aku dah buat untuk TINGGALKAN kekwan YANG suka menyakitkan dan menghina aQu . . and aku uad keputusan untuk balik semula diri Aku yang lama... aKu terpaksa buat ini semua .     .  .  dan aKu tak akan bertegur ngan budak2 kelas aQu firstly REYMOND  AND yang terbaru HANIF.. . aQ ingat aQ akan ada lebih ramai lagi kwan... tapi semua itu tak pernah ada dalam hidup aQ semenjak aQ jejakan kaki di SMKKM...    






               And aKu tahu diri aKu mcam mana... and 1 lagi untuk pengetahuan  budak kelas 4TULUS   aQ mmg lembut... AND Aq MMg nmpak mcam pondan... tapy aQ bukan  GB... and for your infomation REYMOND... bfore this i just kidding with you... i said i love u lah..itulah ninlah... and 1 more thing...    IF  i GB pon... that my self not your self... i know u rich people, perfect people..and all i want u gets... but i never feel little jealous with you...    aNd i think u can accept me as your friends... but not....    kau slalu sakiatkan haty aQ...ko hina ex- aweks aQ... ko ingat ko dah bagos sngat...






   and Hanif  i know u very closed with reymond so always listen whati talk about him ryt! ! maybe u told him.. i dont care... because i know what i get! ! !   btw for u twotQ because before this u want friends with me... Lepas naek skola 2minggu JNGAN TEGUR AKU LAGI... semua sekali termasuk  semua kelas 4 TULUS...  for seah n domoy... only u always want be my friends...   and from 4 TABAH... aZylla , bulat and her friends . .  i Happy friends with you girls...




     For my far friends, Ashikin and Lyen.. i hope u always happy.. i still your friends... u always baek ngan saya... saya cukop gembira... saya harap 1 hari saya dapat jumpa awak berdua...

When all people start bored with me! !

 


                          When all people start bored with me..I can do anythin. . coz i startes focus at my study. .   I know taht all my fault coz many people hate me and about that i told..i dont want bac at my old SELF  look now . . what happen? ? ? i dont tell me i ( BODOH SOMOBO)  




       sO now i look many my friends dont want be my friends aain.. i KNOW  . . . who i'm..   btw THANKS A LOT   cox u want be my friens before this.. TQ...

Tuesday, May 24, 2011

Hello sayang... Kenapa sayang tak nak angkat telefon bila abang call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lama2 sangat.. betui... abang tersangatlah rindu kat sayang... .. walaupun muka abang ni agak macho dan comel... . janganlah sayang jeles kat abang kalau2 ada awek lain yang asyik pandang2 dan senyum2 kat abang masa kita pergi dating... . biasa la itu... Apa... tak muat kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... Kenapa la tak muat pulak... . janganlah sayang risau... . duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok2 abang bayarla balik kat sayang... .. sayang pun sedia maklum... .abang bukannya tak ada duit.. tapi duit tu abang dah belikan graphic card baru kat pc abang... . RAM pun abang dah beli yang baru... tambah lagi sekeping... kasi power sikit... . tu belum masuk nak tukar harddisk baru lagi tu... . abang tau sayang marah sebab abang yang selamba katak saja melompat longkang depan kedai apek tu tadi tanpa menunggu sayang melintas titi... . bukan abang tak gentleman.. tapi abang cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana... maafkan abang... tobat, lain kali abang tak buat lagi... ... . Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi... sorry la... abang ingatkan nak test saja mee goreng sayang itu... . soksek..soksek... masa sayang pergi toilet.. tak perasan pulak..dah habis... sedaaaaaaappppp... .!! tapi kan abang dah ganti dengan roti canai kosong abang?? tak sedap ke roti canai kosong tu udah lah tu... . janganla merajuk lama lama... Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abang pinjam jaap henset sayang... nanti abang tukaq la balik... . sayangkan ada handbag besar.. senang nak simpan henset abang yang besar tu... Hehehehe .. henset sayang kecik... boleh abang simpan dalam kocek abang... ... ... Betuuuul... ... ! semalam abang dah booked tiket cerita Salon itu... . abang ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... .. pasal tu la tiket dah habis... .. lagi satu... . sampin dan songkok ayah sayang yang abang pinjam untuk hari raya aritu... kira pinjam terus la yee... . boleh jugak guna masa hari nikah kita esok2... .. bukan abang tak nak beli baru... tapi sayang la... benda elok lagi... . buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jangan bagitau kat ayah sayang pula... .. ayah sayang sure tak perasan punya sebab nanti abang dye la sampin tu dengan warna lain... . buat masa ni motor abang masih dalam wokshop.. entah apa entah pomen tu buat tak siap2 lagi.. jadi Gen2 sayang ni... kira abang pakai dulu la yee untuk pergi kerja... . sayang bukan tak tau... tempat kerja abang kan jauh... . sayang pergi kerja naik LRT pun bolehh... .. lagi satu... besok sampai kat opis sayang nanti... ..sayang tolong bank- inkan RM300 kat akaun abang ye.. bukan apa... ... Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyak betuii... . motor kapcai abang pun tak begini... ... . okeyla sayang... ... dah cakap lama ni... .. jangan lupa top up kan prepaid abang nii... ... esok2 senang abang nak call sayang lagi.. bye-byee... 




















































Ketatnya!
Sepasang pengantin tengah bersiap untuk hari persandingan mereka..Tiba2 Kasut pengantin perempuan tak muat...Mereka dah tak tahu nak buat camna..sebab lagi 1 jam nak bersanding..pastu si adik pengantin perempuan memberitahu kakaknya yang dia boleh meminjam kasut dia.....tapi kasut tu tak muat..kerana terpaksa,dia pakai jugak kasut tu..sakit,pedih semua dia rasa..tapi terpaksa la dia tahan sebab harini hari penting dia..

Bila malam,pasangan tu masuk la ke bilik tidur...perkara pertama yang dia nak buat ialah bukak kasut yang ketat itu.Dia meminta Suaminya membukakan kasut itu..

Disebelah bilik pengantin itu,ada Ahli keluarga mereka yang tengah curi2 dengar..Tiba2 mereka terdengar suara pengantin perempuan mengerang kesakitan..pastu pegantin lelaki menjerit,

Oshh!!!Ketattnyaaaaaaa!

Keluarga pengantin perempuan berkata,Ha..Kan saya dah cakap,Anak saya tu masih dara lagi..

Pastu mereka terdengar pulak pengantin lelaki berkata,

Yang satu lagi ni pasti lebih ketat...Tahan ye Sayang,Sakit sikit je tu...

Kedua2 keluarga pengantin pun...Ahak..Ahak..Ahak..
Tak Lawak un ^^

              
jeruk mempelam:
tersebutlah kisah murid2 tahun enam biru menyambut hri guru.masing2 berebut untuk memberikan hadiah kepada cikgu kesayangan mereka, cikgu choo. apabila loceng berbunyi beraturlah mereka untuk memberikan hadiah. kad pula dari yang berukuran biasa hinggalah kepada hinggalah kepada yang sebesar gajah. setiap murid mengucup pipi cikgu choo selepas memberi hadiah. tibalah giliran anita mui si ketua kelas membimbit kotak hadiah beriben merah, lain dari pada yang lain. dengan senyum simpul, anita mui meminta cikgu choo meneka hadiah itu. jenuhlah cikgu choo meneka semuanya salah. tiba2 ada cecair melelah dan menitis dari bucu kotak.cikgu choo segera menyambut titisan itu dan memasukkan ke dalam mulutnya dan merasa. hmmm! cikgu dah tahu dahh.. kamu hadiahkan cikgu jeruk mempelam kan.. cikgu memang suka jeruk mempelam tau.errr! sebenarnya cikgu , saya hadiah kan cikgu anak kucing




                     
                  Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya (Teka Teki ) :

Imam Ghazali = " Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini ?
Murid 1 = " Orang tua "
Murid 2 = " Guru "
Murid 3 = " Teman "
Murid 4 = " Kaum kerabat "
Imam Ghazali = " Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).

Imam Ghazali = " Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?" 
Murid 1 = " Negeri Cina "
Murid 2 = " Bulan "
Murid 3 = " Matahari "
Murid 4 = " Bintang-bintang "
Iman Ghazali = " Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama". 

Iman Ghazali = " Apa yang paling besar didunia ini ?"
Murid 1 = " Gunung "
Murid 2 = " Matahari "
Murid 3 = " Bumi "
Imam Ghazali = " Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al A'raf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka." 

IMAM GHAZALI" Apa yang paling berat didunia? "
Murid 1 = " Baja "
Murid 2 = " Besi "
Murid 3 = " Gajah "
Imam Ghazali = " Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (Surah Al-Azab : 72 ). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah." 

Imam Ghazali = " Apa yang paling ringan di dunia ini ?"
Murid 1 = " Kapas"
Murid 2 = " Angin "
Murid 3 = " Debu "
Murid 4 = " Daun-daun" 
Imam Ghazali = " Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat " 

Imam Ghazali = " Apa yang paling tajam sekali di dunia ini? "
Murid- Murid dengan serentak menjawab = " Pedang "
Imam Ghazali = " Itu benar, tapi yang paling tajam sekali didunia ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri " 

"sampaikanlah walau satu ayat".....(^_*)----- renung-renungkan dan selamat beramal........... - Ezz Qiqi - ≧^◡^≦