https://twitter.com/EwanEzwan

Sunday, December 9, 2012

SPM it's over . .

 
      Merdeka ? i'm think not yet , because i'm stll waitting y result . . after that i ill waiting from any collage to countinue my studies . . . hurmmm , last paper exam thh hari ada perkara yg menyakitkan hati . . ada satu kaum uh uri phone aku ngn member aku . . . sbar saja lah kan . . .  and now i'm use my mother's fhone . warna pink lagi . . and habis nombor dalam tuh semua hilang . .



     And now , i wanna be special for someone . . hurmmm . . but i don't know who want being my couple . . sorry because i'm mix a language , bcause i want to practice my english language . . just it's . If have a wrong words , please tell me , i ill change it or make a note to make a correction  . .

     

        Now , i'm working at Petronas Bacang , Taman Kota Masai , Pasir Gudang , Johor . .full address i don't know . okay . . hahahah . okay just it , i'm still working now .. .  huhhu

Wednesday, November 14, 2012

Late Night ,

 
        Like usually , at late night i still remember my school , hmmm many thing happen at there , if i can turn back at all time , i ill do , but i can't do it , day by day i still remember that , now i think , i hope my result it's good to countinue my study , and hope "sijil berhenti sekolah" get "Baik" APA PUNYER AYAT LAH NIH , ROJAK-ROJAK . .

  okay just it , and i will change back my web's name from "ewanskodd.blogspot.com to "motomoro.blogspot.com" that a unic name . .right . .

Tuesday, November 13, 2012

SPM



      okay before the last post , i want to tell you guys , skunk aku ngah amek exam SPM , wish me luck okay , doakan kerjaya wan -) , minta maaf jika uad silap and kasar bhasa . .

My Favourite Movie and Artist . .

 

  m HoLAAA , dear friends,

         Hello guys , how are you , I hope you fine . .
wait . . i not want write a letter for you , bt i want answers your all questions . . hehehehehehhe
yeah , as yo know , my favourite artists Is , Mariah Carey , Angel Locsin , Marian Rivera , Stacy , Sunshine Dizon , Jean Garcia , and Kim Ah Joong . . that for singer and acting . . that true my english language ? huhuu . i don't know . .

             

                    Siapa yang pernah tgok crita nihh , ? alaa yang kat TV3 dulu , The Last Sentinel :Lobo , hmm wanita itulah Angel Locsin . . hahahahhaha , and selepas habisnya crita itu , ada sambungannya bahh . . ini dia .


     

                 Imortal: , ehhehhehehhe , aku tngok kat Astro Bella , saja bosan-II , tahu je ada Angel Locsin , mmg layan . . ahahah , yang nih pulak mengisahkan anak dia Lia , yang merupakn Yang Terpilih , mcam mak dia juga , tapi bezannya , anak dia bercinta dengan Pontianak Yang Terpilih , Sebelum tuh , Mak dia , Lyka .r. Oretga telah mati dibunuh oleh pontianak yang sangatlah Jahat . . hmmm , sabar jelah . . dah cukuplah untuk crita nihh ,. .

 Next :


         

 crita seterusnya ": MAJIKA , bukan crita melayu yer , tuh lain . . hhuhuhuhu , hmmm , crita nihh  ko tgoklah sendiri , aku pun baru tgok . . ahhahahahah ,

next:
   



   Dyesebel : hmm , crita nih memang seronok , maklumlah . . . . . jgn pikir kotor yerr . . Yeaaaa , dilakonkan oleh Marian Rivera , hero dia Dingdong Dantes , . huhuhhhuhuhhuhux , mak dia pulak Jean Garcia . . ini dia orangnya




   .. . okay dah , next:



     

  Kim Ah Joong , artis korea .. huhuhuhu ,




  . . ..  okay nih pula Sunshine Dizon , . .huhuhu yang blakon crita Encantadia ngan Lara & Sara . . huhuhuhuhxx . . .




        nahhhh , ini dia artis favourite aku yang no.1 . .  tapi tak adalah sampai sanjung dia mcam Nabi Muhammad s.a.w , okay . . kat phone aku penuh lagu dia  . .huhuhu lagu yang paling aku suka , hmm , when you believe ft Whitney Houston , and lagu Angel Cry  . . .uhuhuhuhx , mmg best laa suara dia . . yeah walaupun Papa Rock Malaysia iaitu Ramli Sarip tuh my uncle . . hmmm . .then . . hmm . .papewlahh. . .


            and lastly artis yg buad aku naik smsa form 2 . .iaitu
 
            Stacy . .huhuuhuuhux , hmm , kkdang aku terikut-ikut dressup dia msa aku form 2 sbb tuh lah orang kat Kota Tinggi tgok aku pelik .. hmmm , ukan nk ckap apa , n nk kutuk but korang cam . . . .. . . papewlahh . . .


      oh yea x ketinggalan gak artis group yang aku minat , seperti Boys Like Girl . 2NE1 , Girl Generation or SNSD  and 6ixth Sense . .




         

   kay done it . .

    okay now for all your questions it's answered . .okay ..

28.Oktober bahh . .

 

                Wahh , it's a long time , guys . .agaknya dah banyak kod sawang-sawangnya . . Sorry , this year make me so busy , , Look, my english language it's so bad . seriously  . . Damn ! and this year many things happen at me , woaa , feel so sad lah bro . .  oitzzz , sesuka hati jea kan nak campur , inad buad rojak kea bahasa nih ? uhuhuhuhuhu , Who care ? right , if you care . i think more better you must go from here and don't read my post ! . . hehehehe , Just kidding . .


         Hmmm , some time , i think we must go on , and don't remember our past time , , .  ahhh whatever . . btw aku nk dox meii sat crite  , , hehehhehe . . 28.10 yang lepas kan birthday aku , then . my parent suruh jemput kkwan . . . hurmmm , tidak mengecewakan , ramai juga yang datang . but i not get any present lahh . . .hehehehehe . accept from my parents . . yeahh , actually i never think about a present , for me my present it's my succeed for my future . . hehehehe . ..


      So , in my wish . . i have 8 wished .  . . it's too much right , but know it , i ill try to get it . . just it . .

Tuesday, September 18, 2012

macam tak percaya saja . .  . .  kejap celik , kejam celik . .  lagi sebulan sadjaa .  . and then aku un amik SPM . . . tetiba sadja kan . .  .  post pasal bulan ramadhan and raya punn aku tak post  .  . . hahahahahahahaahahahah.  . . . . maklomlah nak spm nihhh , , mmcam yang jadi bah . . . . .  aku un tak tahulah nak pikir bnyak perkara subjek .  ..  sekarang nihh ponn ngah trial . . . esok last trial . . exam seni . .  wauuuu  . . . my favourite subjek gituu . .  .. . . tapi tak adalah aku tumpukan kat subjek seni jeaa . . . yang lain pun mestylah di amik tahu . . . naseb baik lah aku amik teras and tmbah 2 subjek . . seni and perdagangan . .  . sapa tahu ? who care about that . .  . apa yang aku mepek nohh . . . hahahahahahah . . . . okay just it okay . .  i dont have much time . . . see yaaa - - -

Wednesday, July 25, 2012

Before Ramadhan . .







                                 Me , parent , auntie and cousin . .





 
                                 
                                                   This is my parent /:D


 .. . Sebelum ramadhan yang lepas , aku ada cerita pasal celebrate Party birthday , Ulang tahun and Kenduri yang berlangsung kat umah atuk aku , Felda Air Tawar 5 . Kota Tinggi , Johor . . Post yang lepas tak ada Gambar-Gambar kan sebagai kenangan gitu . . hahahah ,


                                          Perlumbaan makan cake sampai tak ingat dunia . . Huhuhuhux XD "FATIN"










Thursday, July 19, 2012

 
 Oh yes , before that , last week it's My Parent's aniversary  . . To my parent i hope always happy and please . don't always fighting  . . . I can't accept that . . And May Allah Bless you and give your happines .
Hahaha . . i can't write english again . i must learn more . .


    Pada masa yang sama , umah atuk aku buad kenduri ,  . all familys and cousin go back to village . and hmmmm , like usually ,  still have ________  ! ! masaing-II x hbis-II  . .  Malas lah aku nk pikir , sebabb tahun ini aku SPM , oH yes ! i have a new hobby , hehehe , iaitu tengok Cerita masa aku kecik-II dulu , , hahaha , masing-II  .. . hmm hampeh , sorry lah aku update agak berterabur and tak tersusun , sebab kepala aku sedang sakit , macam nak pecah pun ada . . Grrr , I can't accept that . !

Ramadhan Al-Mubarak . .

   Macam tak percaya saja , dalam masa satu hari saja lagi tibanya bulan yang dinantikan leh semua umat Islam termasuklah diri aku , iaitu Bulan Ramadhan , bulan yang paling baik dalam masa satu tahun , Jadi aku harap dapat berpuasa penuh seperti sebelum ini , Bagi perempuan , huhuhuhux , yang mana datang bulan tuh , nanti gantilah yea . .


Monday, July 9, 2012

Happy Birthday , :)

 

              Okay , firstly , happy birthday to my friend , Mus , and to my little brother , For mus , gud luck for your PMR ,  and May Allah Bless you , and to Nabil (Budak kecik yg pling aku suka marah) cpat2lah ko besar and cepat2lah , sihat dari chicken pop ko tuh , kahx3 ...  okay only this , hahah , ,,  sorry . .

Saturday, June 16, 2012

= = bosan .


      Hello , hai semua , apa kabar , hope sehat sentiasa . . . lama aku tak update blogger aku nih . . hahahax . okay , hari ini aku sangat bosan duduk dekat rumah , Kakak aku follow parent aku g KL. . aku sepatutnya nak merayap , but i dont have get any money yet . . and 3 hari aku tak sekolah , actually aku demam , but aku x cakap ngan sesiapa pun , aku buat-II sehat depan diaorang , kalau aku ckap aku sakit sekali pun , siapa kesah kan . .

    Haishh , hampa betullah hidup ini , and aku dengarlah PortFolio Pend.seni kena buad balik
semua sekali . . HaHaHa , betul ker ? macam tak percaya pulak kita . . so aku pun dah malas , aku bior kan sadja lah diaorng , akunyer mestylah au buadkan . .hehheehhe. .. so btw aku nak upload video sekalilah , aku tahu lagu nih dah ramai yang tahu , but aku minat dengan kumpulan korea nih , . , Mereka ialah 2NE1 . .  heheehhe .. . okaylah ini dia lagunya . .






video video



   Lagu pertama :I am the best . . huhuhuhuhuhuhu
kedua:fav song : Lonely .

   okaylah aku nak cerita sikit lah , dalam kehidupan kita nih setiap hari akan ada soalan yang sama berulang-Ulang , firstly bagi mereka yg bercintalah , "awak sayang saya tak" ayat yg sering ditanyakan . . . huhuhuhuhuhuhuhux . . nk tergelak . . oh yer .
nak tahu tak kenapa aku suka tengok perempuan bergaduh ?
  Kerana .


          first , bila mereka bergaduh mereka akan melibatkan anggota badan mereka  serta barang , cth:

                      .- rambut
                     .-gigi
                        -beg
                      -tangan
                     -mulot yang tak pernah diam , kerja memekek and mamaki ..
                      tarik tudung.
                      -kaki
                        -kasut
                       -and perasaan . . huhuhuhux . .
Fakta dari apa yang aku tengok . .hehehe,  sorry gurls  ..








Tuesday, May 29, 2012

post yg singkat . .

 okay ,. sorry lama aku x post . . btw lapp aku charger dy uad hal lagi , rosak . . so ngah kumpul; duit ngah kumpul . . huhuh . btw happy school holiday . .

Wednesday, May 2, 2012

Mariah Carey-Through the rAin

video


                          Sorry , kali ini aku upload video pulak , maklumlah , dah lama aku tak upload lagu-Lagu favourite aku , huhuhuhux ,  and lyric dia aku main copy paste jew , nak salin penat , badan aku rasa mcam nak demam pun ada , uhuhuhux , panas semacam sadja nih . .okaylah nih lyric dia , . huhuhux (CIPLAX)



                            When you get caught in the rain
With no where to run
When you're distraught and in pain without anyone
When you keep crying out to be saved

But nobody comes and you feel so far away
That you just can't find your way home
You can get there alone
It's okay, what you say is

I can make it through the rain, I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain

And if you keep falling down, don't you dare give in
You will arise safe and sound, so keep pressing on steadfastly
And you'll find what you need to prevail
What you say is

I can make it through the rain, I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain

And when the rain blows, as shadows grow close
Don't be afraid, there's nothing you can't face
And should they tell you, you'll never pull through
Don't hesitate, stand tall and say

I can make it through the rain, I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain

I can make it through the rain
As I live once again
And I live one more day
I can make it through the rain
Yes you can
You gonna make it through the rain


                                       


                           

Thursday, April 26, 2012

sedih gilalah . .

     Nampaknya memang tak ada harapan lagi , sedih sangad-II , TERIMA KASIH pada orang yang buad mulut , Yess , korang memang dah menang m so korang boleh bangga dengan diri kau orang , aku pun dah tak ada mood nak nak update banyak-Banyak , and dah tak ada mood nak online and update blog aku , Thank untuk tetamu yg sudi membaca entri saya , firstly Bella , thanks sebab jadi peminat blog saya , . .

    And to my old friends , seriously , i miss you ! <3 , , , lama sudah aku tak balik sana jumpa korang , tapi nantilah lepas-Lepas aku hilangkan segala masalah aku , sebab bukan senang nak hilangkan , . .  aku sekarang nih memang tengah nangis , dah tak leh nak control , aku rasa aku nak sangad cuti panjang , tak hadir ke sekolah , but aku ada exam , and tak lama lagi pun cuti , ,


   i HOPE i will gets see my friends , (STRESS 100% AND SAD 100%)  jam pun dah dekat pukul 10.00malam , aku nak tidur awal , aku harap , aku dapat lupakan segala-galanya , , sangat-sangat berharap . mana tahu esok kena laggar ker , aman sikit hidup nih , aku tak perlu jumpa orang yang selalu sakitkan hati aku , bagilah aku kekuatan , aku tak tahu dah nak buat apa , kenapalah aku tak boleh brubah jadi macam dulu nihh . .  aku benci gilaaaa . . . . .. . tambah ngan sedih . . nak maki pun dah malas , penat , ,

no tittle koddd . . ahHaa

   Dalam minggu ih kat sekolah , aku pergi macam biasa saja , and walaupun ada yang tak dilayan kan , and masih salahkan aku , well , aku dah penat . . . dah tak tahu nak cakap apa , dah penat nak fikir pasal orang , , orang un tak pikir pasal aku , ,

  so happy or tak , just teruskan sadjaa , , lagi sakit hati , hmmmm , lantaklah , kalau aku fikir aku akan stress , but memanglah sedih , sbb kita yang rasa , , feel mcam nak matikan , btw pada pengintip-II gUd luck k , supaya SPM  x lulus , doa niyhh . .  busybody sangadd kan , ,


   And , cam biasa minggu membuat Banner , huhuhux , , bertema FLORA AND FAUNA , we use purple colour , i like , but i feel little confuse , ahhh , another story i will tell lah , yang penting esok skola macam biasa , sabtu kalau jadi pergi City Square , i feel so lazzyyy . . haaa , pada pengintip kalo nk follow aku sampai kat sana jomlah , tapi nnty x jumpa jln lah , , mmg kna lah . . okayyy . . .

Friday, April 20, 2012

Memang Binatang , . .



                 apa kena ngan bUdak-ii YANG tak puas hati ngan aku ? aKu ada cari pasal ngn korang kerr ? Ko kan rajin baca kat BLOG aku nih , so senanglah korang cerita kat skola apa yang aku "POST" kann , ko kan memang BINATANG , soory to say arhh , memang sial , babi korang nih "YANG" buat "FITNAH" pasal aku , and buat"CERITA"pasal aku > ko ingadd aku tak ada "PERASAAN" kerr ? korang memang nak kena sumpah kann , walaupun sumpah tak menjadi , tapi aku "PERCAYA" ALLAH S.W.T ada , akan balas perbuatan korang yg suka buat "FITNAH" nihh .




                 Korang cakap dekat kawan aku yang aku "TUDUH" dia hilangkan kunci bilik seni , sampai dia marah aku and tak tegur aku sangad , memang ''SIAL" ko nih , korag ada bukti kunci tuh hilang ?korang ada bukti aku tuduh dia hilangkan ? ADA? ada tak ? SIAL ,  "BISMILLAHIRAMANNIRAHIM " YA ALLAH ,  berikanlah pembalasan yang setimpal kepada mereka yang membuat fitnah tentang hambamu ini , YA ALLAH , Hamba tidak sanggup dilakukan begini lagi , semoga kau terima doa hambamu ini ya ALLAH ,YA ROHMAN , YA ROHIM, amiinn robbaalamin ,  aminnn  . . 




      Hilang pertimbangan * 
     Kepada pengintip yang berda di "BLOG' aku nih or aku panggil "INTERNET BERGERAK" terima kasih kerana menjadi "PENYEBOK " DAlam Hidup orang ,  . . AKu harap HiDup kau akan merana bila habisnya kau baca blog aku or merananya kau tiba waktu untuk kau , wahai mahkluk ALLAH ,

Monday, April 16, 2012

  Finally , folio seni dah nak kena hantar , walaupun dah bnyak kali kena reject , akhirnya dapat juga diterima , .  hahahax , penat tuhh , siapa tak penat buat folio , sampai ada yang give-up , . hmm , kat sekolah macam biasalah , aku dah malas nak pikir masalah yg tuh hari , now i just want smart study . . hahahax , lama x speaking , dah kuno dah B.I aku  .  .  kahx3 . . ngantok sudah ,  lama tak updatekan . .  hmm , btw kawan aku dah ada lesen . .huhuhuhuhx , so aku mrayap ngn dia jewlah . ..ahhahahahahax. .  k.la nnty aku update lagi panjang . . dah ngantok. . .bbye .. 

Wednesday, March 21, 2012

sakit kpala

        Pening kepala aku , gara-II  mulut orang aku yang kena , serabot jelah , , pasal cikgu tuh x habis-II lagi , bila nak selesai m dah dia yg cakap prkataan Setan bapak segala setan  . .  and last skali yg aku x silap dgar prkataan DAJAL , . . tuh dah dikategeorikan maki tuh  . . . isshhh , esok aku kena jumpa pengetua , otak aku sendiri dah serabot , sbb cikgu Nani ckap dia ngah mohon untuk ajar sebelah petang , , , serabot-II  . . . memang pembawa msalah ker aku niyh ? aKu cakap perkara yang benar , tapi nasib tak berpihak pada aku  . . .


         Serabot sesangat nih sekarang , , , Berani kerana benar , hmmm , , aku sendiri pon tak tahulah macam mna  , , . aKu tak kesahlah kalau tak ada kawan , sebab aKu sendiri po sebelum nih sorang-II tak ada kwan sngad , and aKu pon sbelum nih dah Biasa Sorang-II , tapi aku x adalah sampai cakap sorang-II  . .

     Harap-harap lah kebenaran yg slama nih diketahui , , aku sendiri pon dah tak tahan  , and tahu dah nak cakap apa dah . . aku nk tenangkan fikiran aku ,

Friday, March 16, 2012

__Hangout 2 kali berturut ____

                Cuti sekolah seminggu , hmmm cuti ker ? homework mcam untuk setahun jew , ehheheheeee , , tapi sempatlah aku curi masa untuk keluar hangout with my friends and my sister , ,
First day , saturday , merayap pergi Jusco ngan syed .  Dua orang jew ? hmmm , , tapi takpeelahhh , naseb baek ada terserempak ngan akak aku , jimat duit nk balik , . dahlah duit hilang kna rembat . .puakaaaaa . . ..

    tak dapatlah aku nk upload gambar . . maybe dah terdelete slepas upload kat FB tuh hari .  Hari berikutnya Hari isnin kodd , tak ingadlah , akak aku pulak ajak g Giant , g shopping . .huhuhu dapatlah baju selai RM49.90  Paul Smith , WARNA maroon lagi . .huhuhuhuhux . . tHANks Sister  . . huhuh :p


    Hari berikutnya hari Rabu , Ke Jusco Tebrau City , hmmmm , kawan aku belanja , , apa agi aku angkotlah dua orang kawan aku , Mieyul Ngn Azila  . .huhuhuhuu . . jalan-II and then tgok wayang cerita John Carter . .  hehehehex, klakar lah cerita dia . . huhuhuhuhuhu, , paling best masa balik dalam bas . .huhuhuhu , aku and kkwan aku jew yg pling memekak , , ktawalah itulah inilah . . and paling best bergossip .  Azila,yunis nan aku punyer kerja . .ahhahahaha , aku duduk sebelah orang yang aku suka. . .ishhh , malu . . huhuhuhu ..  and aku berbual ngan dialah , orang dalam bas tgok jew ..  sampai ada sorang mamat nih tgok jew aku , start dari aku masuk dlam bas . . .hmmm . . dulik apa . . .


      tehn aku berbual bergosip semua . . ttbew orang dpan aku tgok jew , (Budak pompuan) mcam x puas hati jew . . pastu Mieyul cakap , awak orang tgok jew. . .then aku jawab , bior arhhh , , awak , kita bayar duitkan naik bas nih . . so suka hati kitalah nk berbual ker taknak . . diaorang sebok apa . . takkan nak senyap jewww ..  ngantok arhh . .


    Pastu BUdak tuh tgok jeling-II aku . . then aku cakap "Jelinglah sampai lebam , muka hang tuh bukan cantek pon nak jeling-II aku . . mcam tempe basi jew . . Pastu azila , ketawa ann . . aduiyhh . ..  Yang mierul , truz diam .. kahx3 . ..


  Turun bas Mieyul jalan laju gila , sbb dia dah lewat untk balik rumah , kesian dia , and then aku bawak moto scra berhemah untuk hntr dia balik . .kahx3. . . hmmm  . . . k.la i feel so tired and i very feel so sleep . . because everday i watch my papers. . .grrr. . . bbye
                 

Friday, March 9, 2012

Nyanyi riang di kelas bersama Jermalyn and Michelle

                      Bulatan kecil
                     Bulatan kecil
                     Bulatan Besar , ,   Awan mendung , awan mendung , Turunlah Hujan . .

                                             Hore . . . .  Hore . . .
                     Naik perahu , Tanam biji - Tanam biji . tumbuhlah Jagung . ..

                                       6 . . . . .6. . . . jadi 12
                                       6..........6 unil pun pulang . .


                       song by :Jermalyn
                      penat menaip : Izuwan
                       Tukang terselit : Michellle . ..

hehehehehhehehehe

Tuesday, March 6, 2012

06 03 2012

                          Hari ini kat sekolah aku kena marah and kena maki , pehal padahal bukan salah aku , , orang lain buad cerita , , , memang aku tak masuk kelas selma 2 hari , sebab aku siapkan FOLIO , . . selepas aku balik dari  Fest. Layng-II . .  so mestilah aku kena kejar kerja khursus aku . . and  tadi waktu BI , guru kelas aku cakap
. . .

                  " saya benci tengok muka awak kat dalam kelas nih , ,. . muka jew nampak baik tapi sebenarnya kau lah orang paling jahat kat dalam dunia , menyesal aku percaya kau , . selama nih aku bersabar dengan kau , depan aku baik , . belakang aku kau ngunpat , kutuk aku , .  * * * * korang semua ingad jgn nilai orang dgn rupa , tapi yg sebenarnya dialah dajal , syaitan , ngan bapak syaitan . .  * * *


         Bila masa aku kutuk ngumpat hal dia , tak ingin aku nk amek tahu pasal dia , nih mesti ada orang yg buad cerita , aku naik fed-up betullah ,. .  pastu masa guru kelas marah-II aku , aku ternmpak Kwan aku , best friend akulah , Jermalyn ngan Michelle nangis , . aku tahan jew , .

    Lepas guru klas aku kuar , aku apa lagi , nangis arh sebab guru klas aku cakap pasal family aku , tak geram and sedih aku , cakap kuat2 , . rasanya 3 kelas boleh dengar , . . apasal eakh agaknya . . . aku tak pahamlah . . nak marah2lah , tapi bahasa yg ksat n pasal family aku , tak payahlah nak sebut-II . . ingad aku binatang , ,  Dak2 yglain yg mna x suka ngn aku biasalah , diaarang tgok aku badi jew arhh . .



            Apa yg aku nk buad , pastu aku cerita kat cikgu nani , nangis-II . . pastu cikgu nani suruh aku jumpa pengetua  . . tapi cikgu nani bawak aku jumpa cikgu ketua bidang . . pastu cikgu tuh nasihat kan aku , " Izuwan bila dah jadi macam nih , awak jangan tak datang sekolah . . awak kena kuat sikit , lelaki kan , , aku un lagilah tambah sedih . . pastu cikgu yg lalu lalang tengok jew aku . ..



              Apa yang aku sangadd sedih and terharu , Kawan aku Jermalyn, Azila , Michelle , Rasinah , Budin and pling penting Cikgu Hanani sentiasa bagi aku kekuatan and semangat . . tapi Jermalyn ngn Michelle , walaupun aku baru kenal tak smpai 3 Bulan , diaorang menangis kerana aku kena marah . . feel so sad . . .


    Hope ada peluang yang cerah untuk akan datang. . :D

Saturday, February 25, 2012

Festival Layang-Layang 2012 .

                  Hello, hello , hello . . wah lama betul aku tak update , , wah ! ! !So kali ini aku nk cerita pasal fest lyang2 . . yg aku join minggu lepas, sorry yerr lambat , aku sebok lah . . , maklomlah , dah naik skola mmg tak ada masa yang banyak . .  kannn. . .


                 Cikgu Izzah , Cikgu zila , azila , wanie , faisal , ariey , azri , daus , izuwan(AKU), Shaif , nih lah guru n plajar bgi wakil SKOMAS 1 . . . WALaupun tak menag , tapi kita orang join gila-gila . .   seronok , jumpa mcam2 orang , .  okay tahun niyh layang-layang and wau semua naik , mcam tahun lepas , apa pun tak boleh . . .sabo jelah . . . .


       




                         



               Cantek tak , layang-layang and wau kami ? Kalau tak cantek , ko un sma muka x cantek or x handsome . . . ahhahahaah , , , JAAT seyhhh . . . gurau jaaa. . . jangan amek hati tau .. .  sangad2 seronok masa di fest . . mmcam orang jumpa , termasuklah orang yg aku nk sngad jumpa dari tahun lepas. . . hmmm . .  bahagia hidup. . .  Rsa di Taman Bunga. . . eceyhhhh . . . BAJETTTTTT. . . .



         Pelbagai karenah yg kitaorang uad , inteam kata . ..  And ada satu malam tuh ada perlawanan bola sepak bersebelahn stadium tmpat penginapan kitaorang , , and pada masa yang sama ada artis datang kat Bukit Laynag-Layang , iaitu kumpulan lwak yg aku tak kenal , Zahid aF2 , and my uncle , Ramli Sarip . . .huhuhuhuu. . . so aku cam biasa arhh back stage , tapi ttp ramai orang , cam nk sepak jew org yg jaga , ,  mula2 x dapat masuk , , last2 aku bgi tahu siapa diri aku yg sbnar , barulah dpat . . .grrr. ..



                   hmmm . . .mcam2 yang berlaku tau , . . and bnyak gmba yang aku tangkap , nak tengok add acc FB aku tau ,  . .ahhahahah,, ,  aku akan accept semua orang . . . kecuali ( GOLONGAN PON) pham2lah aku x nak kcilkan haty org , coz setiap org ad prasaan . . .  ahahahah. . .

Wednesday, February 1, 2012

kurang sikit beban . . . dan tmbh geram. . . ==

             haaa. . . hari ni kurang sikit beban . . sebab tady cikgu syaniza mesej dy dh jumpa butter paper and dah beli . .. so tenang sikit , just cuma sisihkn lgi buluh . . and beberepa senarai yang aku buad , kena beli .  . bnyak jugac . . hmmm ..


         yg tmbah geramnya . pehal eakh ada seorang Cikgu nih mmg x [uas haty ssngat . . mmg lah thun nih SPM , tapy x kan aku nk duduk jew blaja , cam orang gila. . . sengal . . . suka haty aKu arhhh nk masuk ke tak nak  FESTIVAL LYANG2 niyhh  . . . tuh un nak memekak . . aku un kna cari markah KOKO aKu gak . . mmg dari Thun lpas cari mslah . . . grrrr . . ..  nyampah glew2 .  .

Wednesday, January 25, 2012

Otak aku dah Full and Dah Pening

                     Hari ini, bukan hari ini jew , dari minggu lepas aKu dah pening , aKu nak kena buad layang-layang 2D , pada waktu yang sama , aku kena fikir corak untuk layang-layang Malay Kite , and train kite , wau bulan naseb baik Ipin leyh harap ,. . siap Dua sekali wau dia buad , alhamdulilah , lapang sikit kepala aku untuk berfikir . . And sekarang aKu sedang fikir Group 2 . . dia dah buad belom ? ? kalau sekolah hantar satu group saja tak best and untuk menang tuh agak sukar kot , (pendapat akulah) . . and sekarang aKu tak tahu Group B , SORANG PUN TAK MESEJ AkU , group aKu, aKu dah suruh diaorang buat rangka and cari buloh sendiri , cuma train kite saja agak rumit . .



           And pada masa yang sama ,  homework , BM aKu buad sikit saja . . . penatlah aKu .  , 24 yg lepas Birthday mak aKU, happy Birthday . .  so Sejarah pun aKu siapkan , tapi ada 1 soalan tuh puas aku cari jawapan tapi tak jumpa . . Kepala aKu dah pening sangadd2 . . Hari Rabu Cikgu Hanani baru naik sekolah , selepas dia bersalin . . lamanya hari rabu tuh . ..  Aku boleh jatuh pengsan mcam nih , , serius beb . . .




          BI lagi naik skola ada ORAL . . . haaaa. . .. Kertas Teacher dah amik , , camna nak hafal , , nak FOTOSTET  pun tak sempat . ..  adouiii . .. . .  aKu dah mcam nak naik gila suda . ..  Ya Alllah ,. .. . hmmmm.. . . . . . . Cikgu Hanani ada cakap , train kite guna kertas layang2 and then lukis atas dia jew . . nak lukis burung apa ?  ? hmm... buan nak mengeluh tapi aku nak shared ngan korang , ,  maklomlah dah lama an aku tak update. . . . huuhuhu . . ,


     Kejap lagi aku nak buad rangka layang2 aku . . . naseb vaek 2D bebas cuma bertemakan UNGGAS. . .  hummm. . . so aKu buad tak besar sangadlah . . . Korang DOAkan lah aKu yer. ..  supaya aKu menang . ..  saguhati pun jadilah daripada tak dapat mcam tahun lepas . .  kaylah aKu akan Update lagi . .  sekian untuk hari ini  . . . Good Nite. . .

Tuesday, January 24, 2012

UNGGAS ?

                          Tahun lepas aKu ada masuk Festival layang-layang kat Bukit Layang-Layang . . Tahun nih aku kena masuk lagi . . . Sebenarnya tak nak , tapi bila fikirkan lagi , , aKu nak masuk . .  HuhUhUhuUU . . tapikan , , Tema tahun ini UNGGAS. . .'Wau' cam biasalah , corak pokok larat , , hurmm . .  aKu tak buad  wau , tapi kawan akulah ,  aku kena buad 2D , , cam tahun lepas , , so sekarang aKu ngah pening nak cari Burung-burung kecil . . aKu punya aKu uad burung ++++++++ tak leyh bagi tahu  . ..  aKu ngah pening cari ikwan aKu yg lain . ..  Hmmmm . . ..  give me ideas please . .

Sunday, January 15, 2012

5 Tekun

walaupun lambat aku update blog aku. . Tapi aku sentiasa ingat setiap perkara yang jadi. . . . Tahun 2012 aku naik ke tingkatan 5. . Kelas aku ialah kelas 5 Tekun . . Tahun ini aku satu kelas ngan Michelle . . Kawan kepada Azila . . Azila masuk kelas 5 Tulus. . . Setiap kali rehat jumpalah aku ngan azila . . Dalam kelas aku gelak ketawa dengan si Michelle, waktu rehat pun sama . . Dalam kelas biasalh, kalo bosan mesti nk ktawa or uad bising, so setiap kali aku bosan aku pnggil Michelle . . . Firstly waktu seni. . Tahun ni seni aku ngan cikgu yg tak bapew aku berkenan sngadd. . Michelle un sama . . Satu hari tuh, waktu seni, aku ngan michelle duduk kat blakang. . Lepas tuh cikgu seni uh suruh Michelle duduk tmpat dia semula. . . Pas2 michelle buad bodo jew. . Hahaha, aku un ngan michelle ktawa tak ingad dunia. . . Kahx3. . . Bnyak betul perkara yg terjadi. . . Tapi cuma 3 perkara paling penting yang aku nak. . . Tuh yang penting untuk tahun ini. . Sekarang ny aku ngah kumpul duit pada azila . . . Hehe, okay next time i will update again, bye2. .