https://twitter.com/EwanEzwan

Wednesday, July 20, 2011

    














         SEbenarnya apa masalah Facebook nihh, ? aQ  x paham betullah. sakit haty aQ buka, pehal ntah, , asal pagi, petang tak boleh buka. . Klau malam boleh. itu pun macam jem-jem(bukan jem roty eakh) sakit haty seyyhhh,. . apa ntah masalah dia, , cubalah bagi tahu. . Mesej kew? Kuar berita kew? surat khabar kew? sekurang-kurngnya aQ tahu. . adoit, seksa betullah haty aQ dibuad nyaa..  Nak complain mcam mna nih? Tensionlaa aQ,. coz aQ dah lma tak berchat! ! and satu lagi aQ nak bagi tahu sesuatu kat seseorang. . eceh. . Hope dia tak marahlaa.. Hhe. .






   Tapi masalahnyaa FAcebook nih haa... daripada semalam. . Tension laaa aQ mcam nih. Nak buka Myspace, dah tak kuasa dah, sebab terlalu bnyak perubahan and dah buad aQ sakit kpala nak bukak. . apa pun x bolee.. . Adoitt.
!\

Tuesday, July 19, 2011

Tension

                              Ohkay, hari ini sedih ssngat, x dapat nak g skola, dan tak dapat nak log in aCCount FB, tension , dary smalam x leyh buka, kat CC boleyh pulac,. Tension cik, , + sakit haty, x tahu pehal. . aQ geram betulLah. . grrr


    Apa puns x leyh. . Tension arr aQ camnih. . apew arr.. Kejam gila-gila arr... bilalah lIne nak elok. . geram seyh. . VAVI... Bengkak

Monday, July 18, 2011

                                 




                        aku tak tahu kenapa ngan diri aku,  aKu nak bnda nih ilang dari ingatan. . Alhamdulilah Allah masih melindungi aQ. . amin robaalamin. . 
Hhe,  aQ x tahu nagn prasaan akU, padahal aKu paling geram ngan dia , tapi knpa camnih, , aQ pun x tahu nak kap apa lagi. . Uad semntara nih lupakan jewlah bnda2 tuh semua. Tak kuasa cik nak pikir..




         Hari ini kat skola, waktu agama Ustazah Hazrin tak ada, so cikgu Amin ganti. . Ttbew dia soal pasal ayat dalam solat.. aduit.. . tahu2 jewlah cik nih..
  Bukan cik jaa,, Ramai 1 klas sama.. . Hha. . bnyak lagi x dapat jawab. nak-nak Doa Qunnut,  . . apapun tak bolee.. kihx3.. Geli haty bila diingat2.. adoit. . aQ puns x tahulah nak cakap apa..






    Tapi kat dalam kelas aQ ada sowang yg pndai, si Anaz, semua dia lepas..hhe.. seronok. walaupun dlam ketakutan. . tak thulah cik nak ckap camna... Hha...  




   sepatutnya bnyak lagi yg aQ nak cerita , tapi aQ penat sngat, , nak titolah.. Hha.. BYE..22..

Thursday, July 14, 2011

Padan MUke

Akob begitu asyik menonton perlawanan bolasepak di depan kaca TV, tiba-tiba isterinya terus masuk"Bang, lampu di halaman depan dah terbakar tolong ganti yang baru ye".


"Pasang lampu?!!, kamu ingat saya nie TNB ke?" jawab Akob.


"Kalau abang tak mau tukar lampu, abang tolong betulkan paip air sebab airnya dah tak boleh keluar", minta isteri Akob lagi.


"Betulakan paip?, kamu ingat saya nie Jabatan Bekalan Air ke?",jawab Akob mengelak.


"Kalau semuanya abang tak mau buat tak apalah, tapi kalau abang ke kedai nanti jangan lupa tolong belikan saya gas memasak sebab rumah kita dah kehabisan gas", kata isteri Akob.


"Mintak maap bebanyak saya tak kerja kat Petronas", jawab Akob dengan sinis.


Kerana merasa terganggu Akob terus keluar ke rumah kawannya untuk menyambung menonton perlawanan bolasepak. Kira-kira jam 2 pagi kemudian Akob pun pulang kerumah. Akob menjadi hairan apabila mendapati lampu di halaman terang benderang, Akob terus ke bilik air, dia sekali lagi terkejut apabila mendapati paip air tak ada masalah lagi. Apabila ia ke dapur Akob mendapati tong gas juga penuh.


Pada keesokan paginya Akob bertanya pada isterinya "Awak minta tolong pada siapa...?".


"Begini bang, setelah abang keluar dari rumah semalam, saya menangis di halaman rumah. Tiba-tiba ada seorang lelaki yang sedang melintas di depan rumah kita, bertanya kenapa saya menangis. Saya ceritakan segala-galanya kepadanya. Dengan rela hati dia sedia menolong saya tetapi dengan bersyarat".


"Apa syaratnya?", tanya Akob ingin tahu.


"Syaratnya saya perlu pilih sama ada buatkan ia roti atau tidur dengannya".


" Jadi awak buat roti apa untuk dia?", tanya Akob.


"Buat roti...?!!! Awak pikir saya nie Kedai Roti ke...?!!!



Tuesday, July 12, 2011

                                   Bengang betul lah aQ hari ini. . cam sial. . budak - budak kerja nak buli aQ jewp. . claka betul aQ benci gila orang mca nih . kalau ikutkan aQ dah lama aQ sumpah budak camnih, kalau ada kuasa(wahhh) dah lama aQ bakar itu budak, claka. . angin betullah




    aQ dahlah penat ambil n cari kerusi, pastu kuar sekejap ,bila masuk balik hilang dah kerusi, . pastu budak-budak nih. . tak habis menganjing. . Babi , SO SIAL.. buka sosial yer...


      Klau ikut hati aQ. . errr mmg bawa sial lah budak tuh lepas nih. . celkaaaa..

Monday, July 11, 2011

video
                    Setiap hari, dia sakitkan hati aQ., and hampir setiap hari aQ makin bencikan dia, , Tapi kenapa sampai sekarang aQ masih fikirkan tentang dia, kenpa sekarang aQ masih ambil peduli tentang dia, sedangkan dia selalu menyakitkan hati aQ, 




        Boleh jadi gila aQ dibuatnya , sakit Jiwa , semua adalah,  . . sepatutnya aQ benckan dia, . sampai sekarang aQ  xdapat menafikan ,. YANG Aq STILL suka dia. . Apa harus aQ buad? 


    aQ selalu jeling dia bila dia tengok . . senyum kambing dia uad aQ sakit hati, tetapi masih rasa sayang? WHAT THE HELL? 
     entahlah , dah dekat genap 7bulan aQ suka kat dia. tapi tidak ada apa-apa hasil, walaupun sudah bnyak kali aQ cakap ngn dia, . . Tidak rasa rugu bagi aQ kerana aQ sukakan dia, . tak pernah aQ cam nih. . tapi dia tak pernah amik tahu hal aQ , . 




     aQ sedia terima hakikat jika dia x suka n benci akan aQ. . 

Thursday, July 7, 2011

                      sampai bila agak nyaaQ harus merasakan kesdihan di dalam hati ini. . nak nangis kena tahan. .  kenapa orang tak pernah paham dengan cara kita ? ? Kenapa orang tak pernah nak paham perasaan kita? ? kenapa KITA saja nak paham perasaan orang? ?




       sedih sangat-sangat tak tahu nak cakap apa. . disamping kesedihan adalah sikit kegembiraan. , Taniah tuk Azilla nagn anip coz kowang makin pham antra satu sma laen and dah mula saing rindu2..kahx3. . aQ dmam lagi

Tuesday, July 5, 2011

                    Hari ini, satu hari suntuk aQ rasa sangat-sangat sedih. . Macam berlaku . . dan seperti biasa perkara yang sama berlaku didalam kelas. . Tak lain tak bukan . , aQ selalu kena kutuk. . bergurau pun x kena tempat. . And makin hari , Makin ramai budak yang benci dan ANTI dengan aQ. . Apa masalah diaorang sebenarnya. .


     
        aQ tahu cara aQ, FZKL aQ, camna. . agak-agak arr nak mengutuk dalam luar aQ. . Ingat aQ x da perasaan ker? ? Reymond, Ko jangan ingat ko dah bagus sangat, aQ ingat ayat ko sampai mati " Pengkid and pondan" ko JANGAN rasa diri kau dah Perfect and dah bagus sangat, " Heyy ,Fucking perfect" lah pandai," nih kalau ko baca, ko nak report kat abang angkat kau ker? ? Backup kau ker? ? aQ x hairan. , Mati dalam kubur masing-masing. . 




      And suka hati aQ lah,cara aQ bercakap macam mana, aQ x pernah sakit kan hati kau orang tapi, kau orang sentiasa menyakitkan hati aQ, . aQ tahulah aQ x da TEMAN. . . so JGN ingat kau orang ada AWEKS OR BOYFRIEND skali puns aQ nak Jelz. . Tolonglah. .




      Mmg cara aQ agak melampau kat dalam bloG aQ sendiri. . Tapi aQ terpaksa, sebab aQ dah tak tahan dengan perangai kau orang semua. . And satu lagi. suka hati aQ lah nak couple ngan Lelaki ker or perempuan. . aQ ada hak aQ sendiri. . . Kau orang couple aQ x da sebok puns kan! !


    aQ x kesah kau orang nak panggil aQ ngan Nama "sally, or "dara" aQ x kesah tapi. . Jangan kau orang sakitkan hati dengan hina Fizikal aQ and kehidupan aQ,. . aQ tak kacau kau orang, . Kau orang jangan kacau aQ. . 




    Lastly , aQ nak mintak maaf kalau-kalau kata-kata aQ nih menyakitkan hati kau orang. . Tetapi ianya sama adil bagi aQ dah kau orang. . sampai bila aQ nak tanggung sorang, and For reymond, mekasih kerna kau cakap ngn budak baru dalAM kelas pasal aQ, sehingga dia panggil aQ yg bukan2.. Terima kasih bnyak2.. aQ sentiasa maafkan kau orang. . (Paham-pahamlah yer ayat aQ) , . Sekian. . . 

Sunday, July 3, 2011

                 Hai semua, hope semua mempunyai Khabar yang baik. . 
   Hari nih aQ tak tahu apa MooD aQ. .  coz yesterday aQ teringat, kekwan aQ semua mempunyai pasangan masing-masing. . Manakala aQ pulac, sudah bertahun-tahun keseorangan. . aQ mencari teman yang seperti aQ nak. . 

\
           Hanya berberapa orang kawan aQ yang tahu , yang aQ suka siapa. . Sekarang nih seorang saHaBat aQ sedang berusaha untuk aQ mendekatinya lagi. . Sebelum nih aQ nampak dia aQ cakap, . euu..  tapi sekarang.. Paham-pahamLah. .  


   aQ teringat juga bila hangout ngan kekwan aQ, dyrang semua aDa pasangan , aQ sentiasa keseorangan. . aQ boleh terima hakikat. . tapi sampai bila. . BeforE this ada seorang tuh rapat ngan aQ, sehinggalah dia ajak couple. . tapi tak lama. . kerna bila dia bergaduh ngn aQ suka tengking-tengking and maki-maki. . So i said "Good Bye"


       After that i alone for 3year. . hmm.. i feel no believe. . 
aQ rasa sangat keseorangan. . aQ mengaku sekarang nih ada dua orang suka kat aQ. . tapi aQ anggap dia hanya sahabat yang sentiasa disisi ku. . Not More than. . and sekarang aQ suka kan seorang itu . . tapi hatiku rasa cam dapat, cam tak dapat. . ntahlah aQ nak rasa yakin untuk dapat . . tapi ntahlah hati ini tak menentu. . Wah!! Jiwangnyaa... 




   so aQ letakkan harapan yang sangat tinggi dekat dia. . Jika aQ tak dapat. . ntah apalah akan berlaku. .